Blank spot

Hopp til menyen


IDIOT

Mandag 25. August, 2003

Eg stal dette innlegget frå Lasse, og stemmer samstundes med i orda til Sverre H. Huseby:

Er det ikke snart på tide at tabloidpressen tar fram krigstypene og skriver IDIOT på forsida? Jeg mener: Her finnes norske hjemmebrukere, norske firmabrukere og norske statsadministrasjonsansatte som mottar mail med engelskspråklig tittel og innhold. Innholdet og innhold, forresten, kun en kort oppfordring om å klikke på et vedlegg. Og folk gjør det? Hallo? Har de sovet de siste fire åra?

Helt siden Melissa herjet i 1999 har mediene (minst) årlig hatt store oppslag om hurtigspredende ormer. Alle rundene ledsages av råd om hvordan man unngår faenskapen: Oppdater antivirus, oppdater operativsystemet, bruk brannmur, og SE TIL HELVETE Å LA VÆRE Å KLIKKE PÅ DISSE VEDLEGGENE.

Greit nok at noen er data-analfabeter. Installasjon og oppdatering av antivirus kan være vanskelig. For ikke å snakke om vedlikehold av brannmur. Men å klare å identifisere et mistenkelig vedlegg, og så la være å klikke på det, er det vanskelig? Sobig.F utnytter ikke feil i operativsystemet. Det eneste denne ormen utnytter er folk som er mer godtroende enn hva sunt er. Folk som trolig putter lommebøkene sine i Postens røde kasser hvis noen henger opp skilt med "putt lommeboka i sprekken". Folk som helt uventet får mail med tittel "Re: Details" og innhold "See the attached file for details", og som trykker. Trykker, trykker og trykker. Herregud.

Hallo? Media? Hører dere? Fortell folk hvilke idioter de er. La dem forstå at de er medskyldige i at servere går ned. At folk må jobbe om natta for å rydde opp. At nettet oversvømmes med unødvendig trafikk. At firma går konkurs. At folk dør (nuvel). Og hva det nå måtte være av ubehageligheter som kan følge i kjølvannet.

Man kan skylde på Microsoft, og man kan skylde på de jævla programmererne som lager ormene. Men når alt som trengs for å unngå spredning er at folk lar være å klikke, som i tilfellet med Sobig.F, synes jeg det er på sin plass å påskrive noen pass.

Sverre - en smule mer irritert enn vanlig.

Nerdeting

Forrige | Neste


Andre som skriv om det same

Nå kan man jo nesten — 25.08.2003
... ikke ta seg en tur på nettet uten å lese ordet «idiot» i store bokstaver lenger.
— Kyrres plass på nettet

Søk


Om meg

Innhald