Blank spot

Hopp til menyen


Windows enkelt?

Tirsdag 05. August, 2003

Etter å ha rosa Microsoft for si nye utgåve av MSN Messenger, kom eg over denne artikkelen skriven av ein kar som har reinstallert Windows XP. Her skriv han om ikkje mindre enn 147 punkt han har gått gjennom under reinstalleringa. Brukarvennleg? I think not.

Nerdeting

Forrige | Neste


Kommentarar

Av: Lasse, 05. August 2003, kl. 21.46

… og for å trekke litt linjer her, vil jeg gjerne nevne at dersom man har installert Windows XP, og vil bli kvitt den kjempeirriterende Windows Messenger, som ikke er like kul som MSN messenger men nesten umulig å bli kvitt på normalt vis, er det et glitrende verktøy her:

http://www.dougknox.com/xp/utils/xpmessdisable.htm


Av: Kyrre Baker, 06. August 2003, kl. 04.43

Personlig synes jeg det ser ut som om at han egentlig kun har installert Windows for å skrive listen. Etter hva jeg kan se var det første han gjorde; etter å ha installert Windows altså; å installere Cygwin på maskinen.

Noen tanker jeg har om artikkelen. 1. Han vil vel kanskje egentlig ha en RedHat-boks. 2. Han er uhorvelig rotete og ustrukturert. 3. Han er ikke i stand til å ta backup på en god måte.

Personlig installerer jeg Windows veldig mye enklere og raskere en denne personen gjorde. En “rett oppsatt” - ren Windows-installasjon for meg tar neppe mer en en halvtimes tid. Andre programmer kommer selvfølgelig i tillegg men vi snakker så vidt jeg kan se om en veldig ren installasjon.

Når man klarer å bruke 5++ timer på å installere Windows så er man IMHO inkompetent. Vel. I alle fall dersom man ikke går inn for å bruke denne tiden da.

Som en digresjon: Min mor; som er en ganske så vanlig sådan; satt opp Windows på en maskin. At hun brukte halvannen time får så være, men da hadde hun også installert Office og satt opp mailklienten sin. I dette tilfellet må det jo sies at hun bruker IMAP så mailen hadde hun “liggene” uten å måtte rote med restore av backup.

Neida. Jeg sier ikke at Windows er enkelt. Jeg synes bare den artikkelen var litt for… tja… “bevisst anti-Windows”.

Det var bare en tanke altså. En tanke fra en som ikke bruker lenger tid på å installere Windows enn det han bruker på å installere en FreeBSD-maskin. Med de; stort sett samme; nyttige (for meg) programmene på.


Av: Tommy, 06. August 2003, kl. 21.50

Forsåvidt enig med Kyrre Baker i at en som bruker så lang tid på å installere Windows bør mistenkes å ha gjort det med hensikt. Men en ting kan jeg si meg enig med artikkelforfatteren i - levetiden til en windowsinstallasjon. Jeg må reinstallere makkverket hverfall en gang i året på grunn krøll som oppstår ved normalt bruk. Har lenge lekt med tanken på å installere en brukbar linuxdistribusjon, men grunnet sviktende mot og manglende tid har jeg ikke kommet helt dit ennå. Men en dag, en vakker dag, skal Dorris, datamaskinen vår, få en psyke som er henne verdig!


Av: Chris, 07. August 2003, kl. 23.50

OKOK. Han kunne heilt klart ha kutta ut nokre av trinna om han hadde vore litt meir framsynt (med mindre det vart gjort med vilje).

Men Kyrre: Du gje meg oppskrifta på halvtimes-installasjonen din. Eg kan glatt sitte i eit par timar (inkludert nedlasting frå Windows Update) når eg skal reinstallere Win XP. Særleg underhaldande er det ikkje.

Og ja, eg har prøvd ein og annan Linux-distribusjon — med varierande hell. Eg har diverre ikkje skjønt alt, særleg ikkje korleis enkelte program blir spreidd utover fleire katalogar. Så frustrasjonen har gripe meg og eg har kasta meg over Windows-CD-en att.


Av: Kyrre Baker, 08. August 2003, kl. 23.37

Joda. Oppskrift kommer.

Først så passer jeg på at backupen min er bra. Dvs. at den kan leses når jeg trenger det etter en nyinstallasjon av Windows (for nyinstallasjoner trengs som han skrev det).

Deretter putter jeg inn installasjons-cd’en og rebooter maskinen. Mens maskinen rebooter og laster installasjonsprogrammet går jeg ned å henter kaffekannen, og passer samtidig på å finne frem koder og tall som ligger hendig til blandt kvitteringer og annen viktig informasjon.

Når jeg da kommer opp igjen klikker jeg “ok” noen ganger, skriver inn det som må skrives inn og venter. Det er dette som tar den lengste tiden. Ventingen på at installasjons-programmet skal gå sin gang.

Når dette endelig er ferdig og maskinen er reebotet en gang til så fikser jeg det som skal fikses på skrivebordet og utseendet. At Windows i seg selv ser ut akkurat som jeg vil er viktig.

Etter som dette er min maskin er det sjelden jeg gidder kjøre gjennom “windows uppdate”. Særlig etter som jeg nå de siste månedene har havnet på en analog linje og har en heller begrenset nedlastingshastighet. Skal vi ta denne med i betrakning snakker vi nok nærmere 18 enn 1/2 time.

Men. Selvfølgelig. Det er flere programmer som må installeres og konfigureres. Dersom man bare er oppegående nok til å ta backup av “alt” man kan ta backup av så er det dog veldig enkelt. Særlig dersom man har en slags struktur og standard på hvor man installerer hva.

Åja. På denne maskinen har jeg også vært smart nok til å brenne et “image” av en ren maskin. Ren som i “satt opp som jeg vil med det jeg bruker av programmer”. Men da dette er “juks” er det jo ikke det jeg skal beskrive her (men det anbefales :-)).


Av: Karl Ove Hufthammer, 09. August 2003, kl. 13.13

Er det berre meg som ikkje må installera operativsystem på nytt i hytt og dynevêr?

Min installasjon av Windows 98 gjekk i over fire år, og fungerte iallfall heilt brukbart.

(For nokre månander sidan fekk eg ein CD-brennar, laga reservekopiar av det viktigaste, og installerte Windows 98 på nytt. Ting gjekk ein del raskare og betre, men eg reknar med den gamle installasjon hadde fungerte ei stund til.)


Av: Tommy, 10. August 2003, kl. 01.59

Fire år? Det må jeg si! Dette er vel det berømte untaket som bekrefter regelen - skulle bare ønske det var meg ;). Jeg skal i alle fall lage meg en backup av ren installasjon som Kyrre Baker påpeker - lenge hatt meningen, men nå har jeg muligheten.


Av: Kyrre Baker, 10. August 2003, kl. 15.57

Nei. Jeg tror nok ikke du er den eneste men det er nok ikke langt unna :D Personlig reinstallerer jeg en gang nå og da dersom maskinen blir for treg. Nå har jeg jo roet meg med installasjon av programmer for å leke så registeret blir ikke fylt opp på samme måte som tidligere, men fremdeles ser jeg tendeneser til at Windows blir tregere og tregere.

Det er dog lenge siden jeg reinstallerte på grunn av at noe ikke fungerte.


Av: Chris, 12. August 2003, kl. 22.11

Mine backup-rutiner er nok ikkje av dei beste, men backup av rein maskin er notert.


Av: Lasse, 14. August 2003, kl. 13.18

En aktuell vits i Foxtrot i dag, forresten:

http://www.ucomics.com/foxtrot/2003/08/14/


Av: Thomas, 10. Januar 2004, kl. 18.47

Hvorfor gjøre det vanskelig??? Ta deg tid til å lagen en Unattend Installasjon av Windows XP!!

Ta en titt på følgende link for å se hvordan det gjøres: http://www.fg-racing.net/HTML/Søk


Om meg

Innhald