Blank spot

Hopp til menyen


Gratis programvare

Det finnast masse gratis programvare på nettet. Her vil du finne noko av det eg synest er verdt å laste ned, og som eg sjølv nyttar jamnleg. Det meste av dette er program for Windows.

DivX
Med DivX kan du få fullskjermsfilmar på 90 minutt inn på ein CD. Dette videokomprimeringsformatet er laga for å lettare kunne flytte videofiler over internett. Med nedlastinga får du videokodek og spelaren DivX Player.
Eudora
Eudora er rett og slett eit e-postprogram. For meg som ikkje er så glad i datavirus som spreiar seg ved hjelp av e-post, så er dette eit flott program. Gratisutgåva blir finansiert med reklame.
GIMP
GIMP står for GNU Image Manipulation Program og er eit gratisprogram for bilethandsaming. Dette er eit av dei beste alternativa til Adobe Photoshop.
HTML-kit
Programmet eg har nytta for å skrive heimesida mi er HTML-kit frå Chami.com. Med dette programmet følgjer HTML Tidy, og støttar ulike skriptspråk i tillegg til HTML. HTML-kit kan óg byggjast ut med fleire nyttige funskjonar og hjelpemiddel.
IrfanView
Med dette programmet kan du sjå på og konvertere bilete. IrfanView startar raskt og støttar fleire ulike filformat både for bilete og video. Du kan óg vise bilete med lysbiletefunksjonen.
Mozilla
5. juni 2002 kom endeleg Mozilla sin nettlesar i versjon 1.0. Utviklinga av denne nettlesaren basert på open kjeldekode har pågått sidan 1998 og har resultert i ei av dei mest komplette nettlesarane tilgjengelege i dag.
Notetab Light
Ei god og gratis erstatning for Notisblokka i Windows, er NoteTab Light. Ein del fleire funskjonar enn den stakkarslege blokka, mellom anna MDI og ulike utklippsbibliotek for automatisk innsetjing av ord, taggar, smilefjes o.l.
Ogg Vorbis
Bak dette rare namnet skjular det seg eit nytt lydkomprimeringsformat, som i motsetjing til MP3, WMA og andre, er gratis, patentfri og opent. Kodeket er framleis i utviklingsstadiet, men prøveutgåver kan lastast ned.
Open Office
Den mest seriøse utfordraren til Microsoft Office er StarOffice. No har kjeldekoden blitt frigjort og resultert i open kjelde-prosjektet OpenOffice.org. Denne programpakken inneheld teksthandsaming, rekneark, teikneprogram og presentasjonsprogram. Den kan lese Office-filer og er gratis!
Opera
Nettlesaren Opera er laga i Noreg(!) og har hevda seg i konkurranse med store aktørar som Microsoft og Netscape. Denne nettlesaren støttar dei fleste gjeldande standardar for innhald på verdsveven. Gratisutgåva blir finansiert med reklame.
Player
Dette er den ultimate CD-spelaren for Windows. Den har støtte for fleire stasjonar, CDDB2, cdplayer.ini og du kan knyte bilete av coveret til dei ulike CD-ane. I tillegg kan du kopiere sangar frå CD til harddisken i PCM WAV- eller OGG Vorbis-format.
UltimateZip
Eit filkomprimeringsprogram som er nesten identisk med WinZip, bortsett frå på eit viktig punkt: UltimateZip er gratis!
WinAmp
Winamp er ein populær MP3-spelar, som óg kan spele andre filformat, mellom anna Ogg Vorbis (med plugin). I tillegg følgjer det med mange artige, nyttige og mindre nyttige funksjonar.

Søk


Om meg

Innhald